Táptalaj Phalaenopsis sp. magvetéshez
Ez tartalmazza a zselésítő anyagot is, így csak desztillált vízre van hozzá szükség. Persze ettől még elég macerás lesz ez a magvetéses történet, de már a táptalaj megérkezett! Tegnap kaptam üvegeket egy szegedi kismamától, úgyhogy ez is megvan a listámról. A hétvégén elő is fogom készíteni a táptalajt, mert érdemes 5-7 napig pihentetni mielőtt bármit is kezdünk vele. Erre azért van szükség, mert ha nem sikerült megfelelően sterilizálni néhány üveget, akkor azok szépen lepenészesednek, így csak a táptalaj vész kárba, a magok nem.
Közben írt nekem egy kedves olvasóm is, Éva, aki pár hete már túlesett ezen a mizérián és megosztotta velem a tapasztalatait. Felkészített rá lelkileg, hogy főzés közben a táptalaj nem épp kellemes illatot áraszt (bár ő P6668-at vett, fogalmam sincs, hogy van-e különbség, és ha igen, akkor mi), ezért úgy döntöttem, hogy nem a frissen festett lakásban fogok ezzel kísérletezgetni… 😀 És már zöldül Éva magvetése, úgyhogy nagy az öröm! 🙂
Az összetevőket és az eljárást kérlek ird meg nekem,hogy kell csinálni a csíráztató zselét,nekem csak a magom és a fertőtlenítőm van meg,ha te is akarod jelölj be a facebookon is tudunk csetelni,eszmét cse
rélni telefonon.Köszönöm!
Kedves Olvasóm! Szívből ajánlom az alábbi weboldalt, mert nagyon részletesen, képekkel illusztrálva megtalálható az eljárás: http://orchidea.hu/?page_id=920 Remélem, tudtam segíteni.