összes bejegyzés

Néha ilyen is kell avagy az E-mailtenger

Az elmúlt években nagyon sok e-mailt kaptam tőletek, amit nem győzök elégszer megköszönni, de eljutottunk ahhoz a heti mennyiséghez, amit már nem tudok megválaszolni. Minden e-mailt elolvasok, és ha úgy ítélem meg, hogy tényleg válaszért kiált, akkor persze írok, de sajnos könnyen előfordul, hogy több hetes, netán hónapos csúszással érkezik meg a segítség. És rosszul érzem magam, amikor belépek a postafiókomba, és látom, hogy mennyien vártok válaszra, de egyszerűen képtelenség mindenkinek írni.

Arra jutottam, hogy nincs más megoldás, mint bejegyzéseket gyártani a sokakat érintő problémákról, így a blogon böngészve megtalálhatjátok a választ, s nem kell minden egyes elhullajtott bimbó után billentyűzetet ragadnotok. Ezért született meg az Orchidea GYIK, amit folyamatosan bővíteni fogok, ezért érdemes időnként ránézni. Valamint lecseréltem az oldal keresőjét, így nem csak a bejegyzésekben, hanem a gyakran ismételt kérdésekben is kereshettek. Csak beírjátok pl., hogy virágszár, és pár másodperc múlva láthatjátok az összes olyan cikket a blogon, amiben említést tettem róla. 

Talán a legjobb érzés, amikor különböző növényes csoportokban tesztek fel kérdést, és látom, hogy az egyik tag belinkeli valamelyik posztomat. 🙂

Krisztina öröme az enyém is 🙂

Sokan azt hiszik, hogy egy komplett csapat áll a blog mögött, ami igazán hízelgő, de nem, egyedül vagyok. 🙂 Két barátom segített az oldal megjelenésével kapcsolatban, egyikük megrajzolta logómat, másikuk pedig a logó alapján elkészítette a fejlécet és a vízjelet. <3 És persze vagytok Ti, az olvasók, akik szorgosan kommenteltek, írtok, követtek. Hamarosan elérjük az 1500 fős tábort Facebookon, amit meg se érdemlek, ha azt vesszük figyelembe, hogy mennyi bejegyzést ígértem nektek a nyárra, és mennyit kaptatok meg ebből.

Nagyon szeretek írni Nektek, de sajnos, amint látjátok, az én időm is véges, és egyszerűen nem vagyok hajlandó fél óra alatt összetákolt butaságokkal szennyezni az internetet. Ilyen oldal van elég. Egy-egy orchideás bejegyzést több napig, hétig írok. Egyrészt nekem is van legalább egy olyan növényem, amikről a bejegyzések szólnak, és minimum 1 évig életben tudtam tartani őket a posztok megjelenése előtt, másrészt utánaolvasok a gondozásuknak könyvekben, interneten (leginkább angol nyelvű honlapokon), hogy ha már valaki veszi a fáradtságot és az oldalamra téved, akkor azt tényleg hasznosan töltse el.

Ősszel és télen mindig több időm van Veletek foglalkozni, de nem akarok megint az ígérgetés csapdájába esni, majd meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. 🙂 Sajnos még mindig van olyan bejegyzés, amit nem volt időm frissíteni, ezért nem működnek benne a linkek, könyvjelzők, el vannak méretezve a képek esetleg nem is láthatók. Ez az új honlap miatt van, nézzétek el nekem, dolgozok rajta. 🙂 És az új bejegyzéseken is.

Frissítés: Jelentem, közben befejeztem a költözködést! Szóval, ha olyan linket találtok, ami nem működik (ez alatt főként azokra gondolok, amik a saját bejegyzéseimre mutatnak, de a régi oldal linkje maradt bent), jelezzétek felém, mert nem vettem észre. Sajnos vannak olyanok is, amik más oldalakra mutatnak, ahonnan információkat vagy képeket gyűjtöttem, de közben megszűntek. Ezekkel nem tudok mit csinálni, de inkább bent hagyom, mert sose lehet tudni… A hosszabb posztokba tettem könyvjelzőt, mert már nagyon sokan olvastok mobilról, remélem, így nektek is könnyebb. Mindent átolvastam, az összes képet újraszerkesztettem, úgyhogy érdemes elővenni a régi cikkeket! Köszönöm szépen, hogy itt vagytok, követtek, olvastok! 💗

Oszd meg velem a véleményedet!

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: