Kerti patika – Pszichoaktív forró csokoládé
Hatóanyagok: anandamide, teobromin, triptofán
- 2 nagy csipet sáfrány
- 1 fél narancs héja (bio)
- 500 ml teljes, organikus tej (házi tej is tökéletes)
- 100 g étcsokoládé (minimum 60%-os)
- néhány csepp vanília kivonat (vagy egy vaníliarúd és a kikapart magjai)
Elkészítés:
A sáfrányt egy serpenyőben lassú tűzön melegítsük kb. egy percig, majd egy mozsárban zúzzuk porrá. Ezután tegyük egy lábasba a sáfrányport, adjuk hozzá a felszeletelt narancshéjat és a vanília kivonatot, majd öntsük fel tejjel, és lassú tűzön 5-10 percig melegítsük, végül szűrjük le.
A sáfrányos-vaníliás tejet öntsük vissza a lábasba, adjuk hozzá a csokoládét, és kis lángon addig kevergessük, amíg meg nem olvad. Ha kézi habverővel kavargatjuk, szép, egyenletes állagú forrócsokit kapunk. Ha elkészült, töltsük bögrékbe, és azonnal fogyasztható.
Forrás: http://www.jameswong.co.uk/
Kipróbáltam a receptet, és nekem nagyon ízlett. Ha te is elkészítetted, írd meg a véleményedet, köszönöm! További receptekért kattints ide!