6 hozzászólás

  1. Ááá… így már világos akkor. Én is szoktam úgy áthelyezni a tésztát. Most már nincs más hátra, mint sütni. 🙂
    Köszi még egyszer!
    Kellemes hétvégét!

  2. Kedves Hédi!
    Köszi a visszajelzést. Akkor ha jól értelmezem, a sodrófára tekerős rész kimarad. 🙂
    Mindenképpen el fogom készíteni, valószínűleg a jövő héten aktuális szülinapomra pont tökéletes lesz sós süteménynek.
    Köszi még egyszer!

  3. Kedves Adrienn!
    Így este fél 7 után én is elvesztem a saját leírásomban, szóval megértelek. 🙂 Úgy érzem, túl bonyolult lett, majd átfogalmazom. A lényeg az, hogy először begyúrod a tésztát, így pihen cipóként szobahőmérsékleten 15-20 percig. Utána megfelezed, kinyújtod, és ráteszed a tepsire. Ekkor kell lekenni a tojással, rátenni a tetejét, majd a hűtőben pihentetni pár órát, utána tudod szeletelni, formázni. Ha van nagy vágódeszkád, ami befér a hűtőbe, arra is ráteheted, hisz még formázni kell sütés előtt. Ha felvágod és szétrakod, 2 tepsire nem fog ráférni. Majd írj, hogy milyen lett! 🙂

  4. Szia!
    Nagyon tetszik a blogod, csak itt egy kicsit elakadtam a leírásnál. Konkrétan annál a résznél, hogy a kinyújtott tésztát feltekerjük a sodrófára és a tepsire rakjuk. Ilyenkor pihentetni kell? Ha igen mennyi ideig és milyen hőmérsékleten? Szoba vagy hűtőszekrény?
    Egyébként nagyon szimpatikus a recept.
    A választ előre is köszönöm.
    Üdvözlettel,
    Adrienn

Oszd meg velem a véleményedet!