13 hozzászólás

 1. Kedves Ervin! Ez egy fényigényes növény, de szoktatni kell a napsütéshez, mert ha eddig félárnyékban volt, akkor meg fog égni és csúnya lesz. A "szalmaszál" szerű hajtásokról tudnál képeket küldeni e-mailben? Tápoldatot adsz neki? Ha igen, milyet? Kérlek, küldj képet az összetételéről, köszönöm!

 2. Kedves Hédi!
  Én is ültettem magról. 2 helyről vettem a magokat és egészen más arányban keltek ki.
  Most a nagyobbik olyan méteres lehet, de sajnos a szeles időt megsínylette. Letörtek róla ágak(amelyeket ledugtam és megeredtek. Pedig nem láttam semmi reményét a túlélésre.) és megtöredeztek. De alulról újra hajtanak.
  De sajnos nem tudom mire figyeljek és hogyan neveljem tovább őket.
  Miért nőnek rajta "szalmaszál" szerű hajtások? És hogyan kezdjem virágzásra serkenteni? AZ erős napsugárzás jó-e neki?
  Köszönöm a segítségeteket előre is!

 3. Kedves Hèdi!
  Èn tavaly nyáron ültettem a magokat. Most kb 4-5cm magasak 3 ággal. Ez normális, hogy ilyen lassan nőnek, vagy èn csinálok valamit rosszul? Ablakpárkányban vannak, tehát sok napfènyt kapnak. Naponta spriccelem őket, van , hogy több alkalommal is.
  Előre is köszönöm a választ! Üdv! Kriszta

 4. Kedves Patri! Biztos ez a baj, 25°C kell neki legalább a csírázáshoz, különben elfekszik. Trópusi növényeket nyár elején érdemes vetni, vagy kell nekik valamilyen melegítő (pl. télen rá lehet tenni őket a fűtőtestre, de mivel kevés a fény, megnyúlnak).

 5. Kedves Hédi! Bejegyzésedet olvasva én is kedvet kaptam, hogy sárkánygyümölcsöt termesszek. Vettem is magokat azonban már lassan 1 hónapja vannak cserépben és még egyik sem bújt ki. Ennek mi lehet az oka? Mindent úgy csinálok ahogy leírtad. Lehet, hogy nincs elég meleg nekik a szobámban?
  Segítségedet előre is köszönöm!!
  Patri

 6. Kedves Emese! Én mosott sódert kevertem össze általános virágfölddel 1:1 arányban. Ha venni szeretnéd, kaktuszföld is jó, csak tegyél hozzá egy kis virágföldet, hogy tömörebb legyen mondjuk 2:1 arányban. Tehát 2 rész kaktuszföld, 1 rész virágföld.

 7. Kedves Hédi!

  A napokban szereztem be néhány sárkánygyümölcs magot és ahogy te is említetted laza talajban kell őket elültetni, de akitől vettem a magokat, azt mondta, hogy ásványban és táptalajban gazdag földet érdemes használni viszont az drága elvileg. Ezek szerint elég egy szimpla homokos virágföld is a magoknak és hol tudom olcsón ezt beszerezni?
  Köszönöm válaszod, Emese

 8. Névtelen

  Szia!

  Én tegnap vettem a Lidlben egy szép példányt, ma elültettem pár magot, kb. hány nap múlva számítsak a csodára?:)

 9. Kedves Rózsa! Köszönöm szépen, hogy megírtad a tapasztalataidat, fényképet e-mailben tudsz nekem küldeni a hedihobbi[kukac]gmail[pont]com címre.

 10. Névtelen

  Szia Hédi.

  Én is nevelek magról pithaya-t.Nekem úgy sikerült,hogy a föld tetejére szórtam a magokat,az földes tálacskát beállítottam egy nagyobba és abban volt állandóan víz,ami a párát adta.Időnként pricnivel meglocsoltam a talajt (esővíz ).A vetés 2007 decemberében volt.Ma már szép erős példányok. (nem tudom,hogyan lehet itt képet mutatni ).Pár évig a lakásban teleltettem ,de 2. éve már kénytelen voltam a pincébe tenni.Így kissé sápatag lesz a fényhiány miatt és mókás bajuszkái nőlnek a pára felvétele által.Locsolva nincsen télen,tavasszal meg fényszoktatással kerül ki a szabadba április közepe táján (időjárás szerint ).Rózsa

Oszd meg velem a véleményedet!