29 hozzászólás

← Previous Page 5 of 6 Next →
 1. Hédi!
  Egy fél adagnyira maradt az alapanyagaimból, megpróbáltam újra, és sikerült!!!! Nagyon köszönöm a segítséget!!!

 2. Köszönöm a választ, Hédi!
  Megnézem, maradt-e még annyi emulgáló viaszom, hogy újra próbáljam…
  Bárcsak hamarabb olvastam volna az általad leírt receptet!
  Még egyszer köszönöm!

 3. Kedves Zsófi! Sajnos fogalmam sincs, hogy menthető-e a krémed, esetleg kérdezd meg SzappanÖrdögöt, ő jóval gyakorlottabb kencés, mint én. A bejegyzésben szereplő anyaghányadot kipróbáltam, és tényleg jó, könnyen ki el lehet készíteni ezt a krémet, csak nem szabad egyszerre túl sok főzetet beletenni és folyamatosan keverni kell. Azért is jobb kanalanként hozzátenni, mert akkor látod, hogy még mennyi folyadékot vesz fel. A glicerin is krémesít rajta.

 4. Kedves Hédi!

  Megcsináltam a krémet, de nekem begrízesedett.
  (Több sebből is vérzett az én szegény krémem – a filmben azt mondja James, hogy 15-16 evőkanál vagy 2,5 forrázatot adjunk a zsírokhoz. No, gondoltam, a 2,5 deci egzaktabb, így annyit raktam bele. Kár volt. Messze túl sok volt az, semmit nem sűrűsödöttt a cucc. Újramelegítettem, raktam még bele méhviaszt is, emulgeátort is ( Lamecreme-t a cosmioból), kevertem, kevertem, mint az őrült, de begrízesedett. Újramelegítettem, hátha sikerül feloldani a grízt, de nem. És persze sűrűsödni sem sűrűsödött. Raktam még hozzá olajat is a következő melegítésnél. Ez sem javított. Még mindig grízes. Szegény krémet már biztosan tönkretettem ezzel a sok melegítéssel. A tévében olyan egyszerűnek tűnt ez a krémkészítés….)
  Lehet ezen javítani valahogyan valamit vagy öntsem ki? Nagyon sajnálom az anyagokat, amiket beleraktam, és mivel mindenből csak kicsit rendeltem, annyi nem nagyon maradt már, hogy előről kezdjem. Meg nem is merem….
  Tudsz segíteni?

  Zsófi

Oszd meg velem a véleményedet!