29 hozzászólás

← Previous Page 6 of 6
 1. Sziasztok!
  Segítséget szeretnék kérni.
  Nekem tél felé szokott a lábamon kijönni az ekcéma . Imádok kencéket keverni ,örülök a receptnek. Viszont vadárvácskát már nem tudok beszerezni így október közepén. Szerintetek a szárított ugyanolyan hatásos?

 2. Kedves Ági! Nem tudom, hogy a Poliszorbát 60-at hogyan kell adagolni, én Emulsant használok, 100 gramm 1200-1800 Ft körül van (áruházanként nagyon eltérő az ára, ezért érdemes megkeresni a legolcsóbbat). 1 liter glicerint pedig 1625 Ft-ért vettem a patikában. Valószínűleg a Poliszorbát 60 rántotta össze a krémedet (csak tippelek), de szerintem ügyesen megmentetted. Én először elég bátor voltam és egy kicsit sok növényt főztem le (nem igazán volt tiszta az angol recept), de miután jobban utánanéztem és többször kipróbáltam, azt mondom, hogy elég a 2-2 ek. Nekem belement mind a 16 ek főzet és kereken 150 ml krémet kaptam.

 3. Névtelen

  Sziasztok!

  Először is, köszönjük Hédi, hogy leírtad magyarul! 🙂 Én is erre a receptre vadászok már egy ideje. Egyik éjjel láttam, kb 2 hónapja volt, gyorsan lefirkáltam és aztán jól elkevertem valahol a lapot…

  De ma fellelkesedve, hogy megtaláltam a bejegyzésed, vettem mindenféle hozzávalót. Hát tényleg jól leszecskázták azt a vadárvácskát, de nem vészes, 🙂 Te mennyit tettél belőle a főzetbe? én egy evőkanállal.
  Mondjuk ezt nagyon nem lehet elrontani, gondolom én… vagyis, a gyógyteákból kiindulva…

  A másik, amit meg akartam osztani veletek. Tényleg minden megtalálható, én ma délután vettem meg hozzá mindent, hirtelen felindulásból, előzetes üzletkeresgélés nélkül, itt: http://www.herbahaz.hu/ (Budapest, Hős utca, az 1-es villamos megállója, ott kell bemenni a TTT függönyüzlet mögé balra, hatalmas a választék. 🙂 Kaptam mindent, kivéve glicerint és azt az emulgeáló bigyót. Azok miatt a patikába küldtek.
  A patikában kaptam glicerint egy üvegcsében, ami fura, mert én azt hittem, hogy az sűrűbb zselésebb anyagú, de ez ilyen olajszerű folyékony cucc volt, mint a videón is, valamint Mihány által fentebb írt Poliszorbát 60-at is kaptam, rögtön elsőre mondták, hogy van. Viszont ez sem a fent említett por kiszerelés, hanem valami folyékony, kissé salakosnak vagy darabosnak tűnő cucc (mint az a gyerekkori köptető, amit fel kell rázni). És a patikárius szép kis végösszeget felszámolt :/ (üvegcse, kupak, munkadíj, anyagdíj, szerintem még a matricának is van ára, amit az üvegcsére ragasztott)

  No sebaj, a kezdők lelkesedésével nekiálltam és az első adag nekem is "begrízesedett" pedig lassan, egyesével kanalaztam bele a főzetet..
  Sosem készítettem házi majonézt, de úgy vélem én arra alkalmatlan lennék 😀 ezek után…. Nem baj, átolvastam újra a bejegyzéseket, és újra nekiálltam, de pechemre ez a gríz dolog újra előjött.

  Viszont, és itt kérném a véleményeteket, hogy szerintetek elrontottam-e, vagy csak rájöttem a gríztelenítés nyitjára: azt csináltam ugyanis, mikor már keverni is alig bírtam, hogy fogtam és nemes egyszerűséggel leöntöttem a felesleges főzetlét, amit a massza nem vett fel. Ezt igen óvatosan kell, mert a massza is hajlamos megindulni 🙂 többször, kis adagokban, szinte lecsepegtettem a felesleget.
  Ez után kevertem még, és bekrémesedett. Viszont hogy nem 16 ek tea ment bele az is fix. Sőt. Szerintem talán 6-7, bár a számolásra nem figyeltem. De ezek után egész szépen bekrémesedett.
  Amikor a c vitamin port beleraktam, akkor eljátszotta még egyszer, hogy kicsapódott egy kis folyadék, de a végeredmény egész krémes lett.

  Most bent csücsül a hűtőben. Kíváncsi vagyok, milyen lesz. De nekem mindez csak egy kis üvegcse lett, kb 50 ml.

  Amit még nem tudok, hogy ebből a Poliszorbát 60 folyadék verziójából mennyit kell(ett volna) beletenni. A patikus azt mondta, elég belőle egy-két csepp, de mire eszembe jutott, már beletettem a recept szerint említett 2tk mennyiséget.
  Végül lehet ez is okozhatta a "grízesedést" Nem tudom.
  Most kicsit hagyom a hűtőben, és tusolás után kipróbálom 🙂

  Ami még eszembe jutott, hogy ő a felvételen mintha a főzet nagy részét, de legalább is 4-5 teáskanál főzetet belekanalazott az elején, csak utána kezdte kavarni. Lehet így kellett volna, én elkezdtem egyesével kanalaz-kever-kanalaz-kever ismétlésekkel…
  Meglátjuk, legközelebb kipróbálom úgy 🙂

  Köszi mindenkinek a segítséget!
  Majd ha teszteltem, megírom, milyen lett!

  Üdv,
  Ági

Oszd meg velem a véleményedet!