149 hozzászólás

← Previous Page 30 of 30
  1. Kedves Lili! Ha a bimbós növény nagyon kiszárad, akkor is hajlamos ledobálni a bimbókat, de azért küldj nekem néhány fotót e-mailben, hogy van-e valami más probléma, köszönöm!

  2. Kedves Hédi!

    Én is a segítségedet szeretném kérni! Korábban többször is volt orchideám, de sajnos valamiért mindig meghalt nálam, pedig nagyon szeretem és próbáltam mindent megtenni, hogy életben tartsam. Nemrég kaptam egy lepke orchideát. Az utasítás szerint heti 1x szűrt vízbe áztatta, majd lecsöpögtettem és vissza raktam a helyére. Egyik ismerősömtől hallottam, hogy ő kétnaponta megspricceli a földjét. 1x én is megpróbáltam, azóta sehogy sem öntözöm. Nem raktam közvetlenül ablakba. Nem huzattal szellőztetek. Az eddig ki nem nyílt bimbók, amióta nálam van, mind lepotyogtak. Előbb megráncosodtak, pici gümőszerű hólyagok jelentek meg rajta és végül leestek a bimbók. Egy nyílásnak indult, de tegnap az is elesett. Az egyik levele elkezdett sárgulni. A földből kilátszó gyökere barnás fontosnak tűnik, a cserépben lévőket nem igazán tudom megítélni. A cserép falán 1-1 vízcseppet látok. A karóján pedig fehér szöszszerű elváltozás jelent meg, mintha penészedne. Mi a baj? Mit csináljak, hogy megmentsem? Hogyan öntözzem? Mikor tápozzam? 2,5 hete van meg és nagyon meg akarom menteni! Előre is köszönöm a tanácsokat!

    Üdv: Lili

  3. Kedves Reni! Ha még megvan a növényed, kérlek, küldj róla pár képet e-mailben, köszönöm! Ha már megtetted, akkor néhány nap türelmet kérek, mert nagyon el vagyok csúszva a válaszokkal.

Oszd meg velem a véleményedet!