Levághatom a lepkeorchideám virágszárát?

Igen, le. De addig, amíg a virágszár zöld, nem érdemes levágni, mert ugyanaz a szár újra virágozhat (vagy tovább nő a szár, vagy elágazik, mindkét esetben 3-5 virágra számíthatunk), esetleg kis növényeket nevelhet.

Ha mégis levágjuk a zöld virágszárat, akkor sem követük el szentségtörést, nem figyeltem meg azt, hogy befolyásolná a következő virágzást. Egy jó kondícióban lévő növény évekig képes életben tartani egy virágszárat, s közben gond nélkül nevel ki újakat.

Szóval mindenkire rábízom ezt a döntést.

2 thoughts on “Levághatom a lepkeorchideám virágszárát?

  • Elég sokáig hol így, hol úgy csináltam, ránézésre döntöttem. Most már csak a második-harmadik szárgumóig vágom vissza, de nem várom meg hogy minden virág teljesen leszáradjon. Imádják az orchideáim. Azt vettem észre, hogy sokkal hamarabb és gyorsabban hozza az új hajtásokat, virágokat amióta ezt csinálom. De van valakinek, arra ötlete, hogy mitől nem akar virágszárat hozni, már lassan 5 éve az egyik gyermekem.?

    Reply
    • Kedves Aranylekvár! A tápoldattal érdemes trükközni, vagy ha az nem segített eddig, akkor 1 hónapra hűvösebb, +15°C-os helyre tenni. Alapvetően a lepkeorchideának nincs szüksége ilyen pihenőidőre, de ha évek óta nem virágzott, érdemes kipróbálni.

Oszd meg velem a véleményedet!

error: Content is protected !!