87 hozzászólás

← Previous Page 17 of 17
 1. Lili

  Kedves Hedi!
  Most eloszor van Venusz legycsapoja novenyem.
  Par levele, fejecskeje kicsiket levan konyulva, log. A boltban nem igazan volt napos helyen lehet ez volt a problema.
  Kerdesem ezekkel a lekonyult reszekkel kapcsolatos. Hagyjam oket napfenynel hat ha erore kapnak vagy metszem le inkabb.
  Szabad ezt a novenyt metszeni?
  Most ablaknal van kb.25 fokos melegben. Vizet tettem ala, foldje nedves.
  Varom a csodat 🙂
  Probaltam keresni informaciot a novekedeserol, korulbelul milyen magasra no? Illetve ultessem at ha pici cserepben van? Szereti a nagyobb cserepeket?
  Koszonom a valaszt elore is.

  Udv, Lili

  • Kedves Lili! Alapvetően ez egy kis növény, nem is nő nagyra, de idővel benövi a cserepét. Nem tudom, a tiéd miért volt szomorú, én inkább vízhiányra vagy a gyökérzettel kapcsolatos problémára tippelnék. Nem érdemes visszavágni, de persze, ha van 1-2 csúnyácska levele, azt lecsípheted, nem lesz tőle baja.

 2. Niki b

  Kedves Hédi!
  Kicsit új vagyok a témában és a segítségedet szeretném kérni! Kb. Másfél hónapja van a családban a növényke, desztvízzel öntözöm, fényt is kap, és kb 20-23 fokon van. A problémám az, hogy egy ismerős megakarta nézni a csapó működését, amihez egy elő legyet is levadásztunk, de valamiért nem működnek a csapók. Nem szoktam birizgálni őket vagy ilyesmi, a legyet is csipesszel óvatosan próbáltuk neki adni, de sajna sikertelenül… vajon ez mitől lehet? Válaszodat előre is köszönöm!

  • Kedves Niki! A csapdát a levelek belsejében lévő érzékelőszőrök hozzák működésbe. Mindkét oldalon 3-3 db van, ezek szabad szemmel is láthatók. Ha csak belógatod a legyet a levelek közé egy csipesszel, akkor nem biztos, hogy hozzáér, tehát nem fog összecsukódni. Én úgy szoktam megmutatni, hogy egy fűszállal megcirógatom a belsejüket. 🙂

 3. Kedves Bernadette! Ezt a hűtőben való teleltetést nagyon izgalmas gondolatnak találom. Nem próbálkoznék vele, pont a fényhiány miatt. Én a fűtetlen szobát, vagy a lépcsőházat javaslom.

Oszd meg velem a véleményedet!