85 hozzászólás

← Previous Page 17 of 17
  1. Niki b

    Kedves Hédi!
    Kicsit új vagyok a témában és a segítségedet szeretném kérni! Kb. Másfél hónapja van a családban a növényke, desztvízzel öntözöm, fényt is kap, és kb 20-23 fokon van. A problémám az, hogy egy ismerős megakarta nézni a csapó működését, amihez egy elő legyet is levadásztunk, de valamiért nem működnek a csapók. Nem szoktam birizgálni őket vagy ilyesmi, a legyet is csipesszel óvatosan próbáltuk neki adni, de sajna sikertelenül… vajon ez mitől lehet? Válaszodat előre is köszönöm!

    • Kedves Niki! A csapdát a levelek belsejében lévő érzékelőszőrök hozzák működésbe. Mindkét oldalon 3-3 db van, ezek szabad szemmel is láthatók. Ha csak belógatod a legyet a levelek közé egy csipesszel, akkor nem biztos, hogy hozzáér, tehát nem fog összecsukódni. Én úgy szoktam megmutatni, hogy egy fűszállal megcirógatom a belsejüket. 🙂

  2. Kedves Bernadette! Ezt a hűtőben való teleltetést nagyon izgalmas gondolatnak találom. Nem próbálkoznék vele, pont a fényhiány miatt. Én a fűtetlen szobát, vagy a lépcsőházat javaslom.

Oszd meg velem a véleményedet!