182 hozzászólás

← Previous Page 19 of 37 Next →
 1. Kedves Hajni! A zöld virágszárat nem kell levágni. Ha a növény "úgy dönt", hogy már nem akar bele energiát fektetni, akkor majd el kezd sárgulni, elszárad és akkor majd levághatod. Mivel eddig agyag cserépben volt, teljesen természetes, ha sárga, esetleg fehér, vagy rózsaszín a gyökere, emiatt nem kell aggódnod, a fényhiány okozta. A konyhában biztos jó helye van, ha nem éri közvetlenül a forró gőz.

 2. Névtelen

  Kedves Hédi!

  Szeretném a segítségedet kérni a következőben:
  az orchidea cserépben egy kis apró bogár bele petézett, mikor megöntözöm a virágokat akkor kimosódik a cserépből a sok kis apró fehér lárva és a a tartóban látni őket. Nagyon kis apró fehér lárvák, pattognak össze-vissza. Próbáltam már kimosni őket zuhany alatt, de nem szabadulok meg tőlük. Átültetni nem szeretném őket, mert folyamatosan virágoznak és azt hallottam, hogy ilyenkor nem nagyon szabad őket, mert érzékenyek. A többi virágoknál is jelen vannak, nem csak az orchideáknál. Azt vettem észre, hogy a nedves közegeket keresik.
  Mit tanácsolsz, mivel kezelhetném őket? Milyen megoldás lenne a megfelelő, hogy ne repkedjenek a virágok körül és ne élősködjenek a virágjaimon.

  Judit

 3. Kedves Hédi!
  Volt tanáromtól kapott a feleségem egy ilyen orchideát. nem néztem meg a tartását, és bizony, az egyik külső levele sárgul, az egyik oldala még zöld, a másik már sárgul, sőt fonnyad is. A levelet a karózáskor hozzászorították a beljebb levőhöz, nyilván víz került a tövéhez, ahonnan most kipiszkáltam két csipetnyi ültetőközeget. Kérdésem: Mindenképpen ki kell szedni a növényt a cserépből, vagy hagyjam szárazon azt a területet, és így is meggyógyulhat?

 4. Névtelen

  Kedves Hėdi! Tavaj oktòberben kaptam a lepkeorhideàmat. Egy ideig szėpen is viràgzott aztàn lehullatta mindeggyiket. Azòta nem is hozott viràgot, de a levelei nagyon gyorsan ės szėpen szaporodtak. Egy pàr hete elkezdett egy új viràgszàr fejlödni ės màra màr làtni egy kėt kezdetleges bombòcskàt. De sajnos a rėgi viràgszàcrnàl nem làthatò fejlödės. Akkoriban hagytam ės nem vàgtam le ezt a szàrat. Lehet, hogy mėgis le kėne??? Eddig egy agyagcserėpben tartottam de most kivettem, hogy a gyökerei is fėnyt kapjanak ės hogy ne öntözzem tùl. Sok gyökėr nagyon halvàny szinü kicsit minha sàrgàs lenne. Ez jò vagy rossz? Ėn a konyhaablakban tartom mivel nagyon magasan 1700 mėteren lakunk ės itt nagyon szàraz a levegö. A konyhàban talàn pàràsabb a levegö. Elöre is köszi a tanàcsokat! Hajni

 5. Névtelen

  Kedves Hédi!
  Most szombaton kaptam a családomtól mini orhideát, a nevét nem tudom, mert a külső nylont róla eldobtam. A probléma az, hogy minden virág és bimbó megfonnyadt rajta. Ez mohába van ültetve. A viz locsogott rajta amikor megvették, én letöltöttem róla, a gyökerek zöldek a levelei is egészségeseknek látszanak. Mit csináljak, hogy ne veszitsem el? Még van nagyobb fajta orhideám egyik három éves a más kettő egy évesek azokkal nem volt ilyen problémám sőt, folyton virágoznak. A három éves mellett most van egy hajtás aminek két levele van már, mikor szedhetem szét ha mindig virágban van? Még lehet vele várni? További szép napot Klára.

Oszd meg velem a véleményedet!