Dendrobium nobile orchideámat nem tudom hűvös helyre tenni. Ha meleg helyen hagyom és nem locsolom, akkor is virágozni fog?

Attól függ, hogy mennyire meleg az a hely. 18°C alatt már érdemes vele próbálkozni, de ha drasztikusan romlik a növény állapota (nem csak a levél sárgul, hanem a bulba is, összetöpped, stb.), akkor inkább locsoljuk meg. 20°C felett nem érdemes sanyargatni a növényt, mert kiszáradhat.

A tapasztalataim szerint, ha ősszel minél tovább kint hagyjuk a növényt (fagytól óvni kell), és ugyanúgy visszafogjuk az öntözést, az már elégséges lehet a virágképződéshez. Annyi a különbség, hogy ebben az esetben nem lesz olyan sok virág az orchideán. Ugyanez igaz a tavaszra is. Ha télen nem tudtuk virágzásra bírni a növényt, az éjszakai fagyok elmúltával tegyük ki az orchideát. A napi hőingás és a víz megvonása általában elég a virágrügyek képződéséhez.

Ha az ablakaink régiek és rosszul szigetelnek, tegyük a párkányba az orchideát. Ezekben az ablakokban is elég nagy a hőingás, ami szintén vezethet virágzáshoz.

Több információt a Dendrobium nobiléről itt találsz.

Oszd meg velem a véleményedet!

error: Content is protected !!