Ahogy a képeken is látszik a magtok és az apró, porszerű magok nagyon hasonlítanak a fűszerként használt vaníliára, ezért is használtam kiemelt képként. Bizony, a vanília is egy orchidea! Nagyon fontos, hogy ha neten láttok orchidea magként árult magokat, és nem ilyen picikék, akkor sajnos nem orchideától származnak. Az orchideák magjai nem tartalmaznak tápszövetet, így sziklevelük sincs. A természetben képtelenek kicsírázni mikroszkopikus gombafonalak segítsége nélkül. Laboratóriumban speciális táptalajt használnak a magvetésükhöz. Akit komolyabban érdekel a magvetés témája, annak szívből ajánlom a Titokzatos orchideák című könyvet Mándy Andrea és Pendert Ferenc tollából és az http://orchidea.hu/ weboldalt.
Ha te is szeretnéd beporozni az orchideádat, olvasd el ezt a bejegyzést: https://hedihobbi.hu/2017/03/20/phalaenopsis-beporzasa/
Original content here is published under these license terms: | ||
License Type: | Read Only | |
Abstract: | You may read the original content in the context in which it is published (at this web address). No other copying or use is permitted without written agreement from the author. |