Ez tartalmazza a zselésítő anyagot is, így csak desztillált vízre van hozzá szükség. Persze ettől még elég macerás lesz ez a magvetéses történet, de már a táptalaj megérkezett! Tegnap kaptam üvegeket egy szegedi kismamától, úgyhogy ez is megvan a listámról. A hétvégén elő is fogom készíteni a táptalajt, mert érdemes 5-7 napig pihentetni mielőtt bármit is kezdünk vele. Erre azért van szükség, mert ha nem sikerült megfelelően sterilizálni néhány üveget, akkor azok szépen lepenészesednek, így csak a táptalaj vész kárba, a magok nem.
Közben írt nekem egy kedves olvasóm is, Éva, aki pár hete már túlesett ezen a mizérián és megosztotta velem a tapasztalatait. Felkészített rá lelkileg, hogy főzés közben a táptalaj nem épp kellemes illatot áraszt (bár ő P6668-at vett, fogalmam sincs, hogy van-e különbség, és ha igen, akkor mi), ezért úgy döntöttem, hogy nem a frissen festett lakásban fogok ezzel kísérletezgetni… 😀 És már zöldül Éva magvetése, úgyhogy nagy az öröm! 🙂
Original content here is published under these license terms: | ||
License Type: | Read Only | |
Abstract: | You may read the original content in the context in which it is published (at this web address). No other copying or use is permitted without written agreement from the author. |