Hatóanyagok: anandamide, teobromin, triptofán
- 2 nagy csipet sáfrány
- 1 fél narancs héja (bio)
- 500 ml teljes, organikus tej (házi tej is tökéletes)
- 100 g étcsokoládé (minimum 60%-os)
- néhány csepp vanília kivonat (vagy egy vaníliarúd és a kikapart magjai)
Elkészítés:
A sáfrányt egy serpenyőben lassú tűzön melegítsük kb. egy percig, majd egy mozsárban zúzzuk porrá. Ezután tegyük egy lábasba a sáfrányport, adjuk hozzá a felszeletelt narancshéjat és a vanília kivonatot, majd öntsük fel tejjel, és lassú tűzön 5-10 percig melegítsük, végül szűrjük le.
A sáfrányos-vaníliás tejet öntsük vissza a lábasba, adjuk hozzá a csokoládét, és kis lángon addig kevergessük, amíg meg nem olvad. Ha kézi habverővel kavargatjuk, szép, egyenletes állagú forrócsokit kapunk. Ha elkészült, töltsük bögrékbe, és azonnal fogyasztható.
Forrás: http://www.jameswong.co.uk/
Kipróbáltam a receptet, és nekem nagyon ízlett. Ha te is elkészítetted, írd meg a véleményedet, köszönöm! További receptekért kattints ide!
Original content here is published under these license terms: | ||
License Type: | Read Only | |
Abstract: | You may read the original content in the context in which it is published (at this web address). No other copying or use is permitted without written agreement from the author. |