6 hozzászólás

 1. Kedves Anna! Ne haragudj, hogy csak most válaszolok. A leírásod alapján nem sok esélyt látok arra, hogy a növénykék megmaradtak. Ha nem érte víz a leveleket, akkor biztos, hogy valamilyen betegsége volt.

 2. Kedves Hédi!
  A következő a problémám: Van egy lepkém, ami elvirágzás után elkezdett tönkremenni. Elsárgultak a levelei egymás után,majd elszáradtak és ledobálta őket. Sosem spricceltem vagy párásítottam mellette,ugyanúgy tartottam mint a többit. Viszont a megkopaszodott száron 3 babát kezdett nevelni. Eddig csak levelük van,és az egyiknek egy kezdődő gyökere,nagyon picik még. Az anyanövénynek egyetlen levele sincs már, a szár pedig amin neveli őket,majdnem teljesen elsárgult már. Mit tegyek hogy megmentsem a babákat? Így már csak napjaik vannak hátra… Nagyon szeretném megmenteni őket.
  Köszönöm előre is!
  Anna

 3. Gyonyoru tortenet! En ket eve kaptam az elso orchideat, amit kb. egy ev utan kezdtem tapozni es jobban gondozni. Meg is halalta, az iden januartol eszrevettem egy uj novenyket a toveben. Erre batrabb lettem es kezdtem tobbet olvasni ezekrol a csodas novenyekrol… Aztan a szomszednom ket orchideajat vettem kezelesbe (az egyiknek a levelei teljesen osszetoporodtek, mint a mazsola…), kb. 2 het utan latszott a javulas. Majd egy masik ismerosom 3 novenyet hoztam haza, ultettem at es varom a fejlemenyeket. Ez az utobbi harom noveny lassabban jon helyre…, jobban tonkre mentek…, en megis latom azt, hogy elni akarnak. Nem keszitettem roluk fotot amikor hozzam kerultek, de most fogok.

  Szep elmenyeket kivanok mindenkinek!

Oszd meg velem a véleményedet!