MagyarországorchideaOrchidea kiállításösszes bejegyzésVirágok e Föld kerekén

Tavaszi orchidea kiállítás 2011. vs. 2013.

Legelőször 2011-ben voltam orchidea kiállításon, a Papp László Budapest Sportarénában. Lehet, hogy azért, mert akkor mentem először, s már régen volt és a hajnali kelés is megszépült, de nekem az egy kicsit jobban tetszett, mint az idei. Körbejárhatók voltak a kompozíciók, s elviselhető volt a tömeg is, hisz nagy volt a hely. Idén is nagyon szépek voltak az orchideák, de a tömeg sokszor feltorlódott, egymást kerülgetve fényképeztünk, hogy ne lógjon bele a másik keze a felvételbe, és persze nem volt se normális fény, se levegő. Az emberek többnyire türelmesek voltak, én egyszer végigszaladtam mindenen, aztán kijöttem.

2011-ben emlékszem, hogy leültem egy padra pihenni, majd újult erővel még készítettem vagy 200 fényképet. (Az első körben ellőtt 300 után.) Szóval ott több órát töltöttem el és jól éreztem magam, sokkal komfortosabb volt az egész. Tény, hogy a csarnok megvilágítása sem fényképezéshez volt kitalálva, de azért egyszerűbb dolgunk volt, mint a Mezőgazdasági Múzeumban. Igaz, a Symában is volt egy kis „hering effekt”, de csak az árusok előtt, s elég gördülékenyen haladt a sor. A Vajdahunyad várban pedig pont a vásár rész tetszett jobban. Áttekinthető volt, szépen ki tudtak rakodni az árusok, mert volt rá helyük.

Orchidea kiállítás, 2013. 04. 28.

Természetesen idén is jól éreztem magam a kiállításon, s nem bántam meg, hogy felmentem körülnézni. Aminek nagyon örültem (a sok szép virágon kívül), az Varga Emma és Bary Zsuzsa Csodálatos orchideák című könyve. A szerzők rendkívül kedvesek voltak, névre szólóan dedikálták nekem a könyvet, és még ajándék orchideás könyvjelzőket is kaptam mellé. Már régóta szerettem volna megvenni ezt a könyvet, s beváltotta a hozzá fűzött reményeket: egyszerűen gyönyörű! Aki még nem volt orchidea kiállításon, annak legalább egyszer érdemes elmennie, mert mindig sok szép és különleges növényt lehet megcsodálni és persze megvásárolni. 

 Most pedig képes beszámoló következik:

Papp László Budapest Sportaréna, 2011. 03. 19.
A képek kattintással lapozhatók!



Magyar Mezőgazdasági Múzeum, 2013. 04. 28.
A képek kattintással lapozhatók!



Oszd meg velem a véleményedet!

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: