Gyógynövényekösszes bejegyzés

Kerti patika – Pszichoaktív forró csokoládé

Ez a recept James honlapjáról való, nem láttam még egyik Kerti patikás részben se, de a csütörtökön érkező hideg idő miatt úgy gondoltam, hogy sokaknak jól esik majd egy kis lélekmelegítő. A csokoládé köztudottan hangulatjavító, amire rásegítenek a sáfrány hatóanyagai valamint a vanília íze, illata, s így lesz ez a forró csoki igazi pszichoaktív szer! 🙂
 
Sáfrány

 Hatóanyagok: anandamide, teobromin, triptofán

Hozzávalók:
  • 2 nagy csipet sáfrány
  • 1 fél narancs héja (bio)
  • 500 ml teljes, organikus tej (házi tej is tökéletes)
  • 100 g étcsokoládé (minimum 60%-os)
  • néhány csepp vanília kivonat (vagy egy vaníliarúd és a kikapart magjai)

Elkészítés:

A sáfrányt egy serpenyőben lassú tűzön melegítsük kb. egy percig, majd egy mozsárban zúzzuk porrá. Ezután tegyük egy lábasba a sáfrányport, adjuk hozzá a felszeletelt narancshéjat és a vanília kivonatot, majd öntsük fel tejjel, és lassú tűzön 5-10 percig melegítsük, végül szűrjük le.

Csokoládé

A sáfrányos-vaníliás tejet öntsük vissza a lábasba, adjuk hozzá a csokoládét, és kis lángon addig kevergessük, amíg meg nem olvad. Ha kézi habverővel kavargatjuk, szép, egyenletes állagú forrócsokit kapunk. Ha elkészült, töltsük bögrékbe, és azonnal fogyasztható.

Forrás: http://www.jameswong.co.uk/

Kipróbáltam a receptet, és nekem nagyon ízlett. Ha te is elkészítetted, írd meg a véleményedet, köszönöm! További receptekért kattints ide!

Oszd meg velem a véleményedet!

error: Content is protected !!
%d bloggers like this: