149 hozzászólás

← Previous Page 15 of 30 Next →
 1. Kedves Hédi! Van 2 lepkeorchideám, kb. 1 hónapja kaptam őket. Virágzik mindkettő, de feltűnt, hogy a levelek színe már nem olyan erős zöld, mint amikor kaptam. Nincs elfonnyadva, de mintha fakóbb lenne. Hetente 1-szer öntözöm őket az általad javasolt áztatásos módszerrel, tápoldatot is kapnak. Mi lehet a gond? Köszönöm!

 2. Kedves Edina! Ha nem teszed ki a kertbe, akkor igen. Általában a házban hűvösebb van (panel kivétel), ebben az esetben állítsd pár órára vízbe a cserepét az utazás előtti napon, hagyd lecsöpögni és ki fogja bírni. Ha túlságosan felmelegszik a lakás, akkor pedig valakinek add kölcsön (ha nem akarod, hogy bemenjenek a házadba) és kérd meg, hogy félidőben egyszer locsolja meg.

 3. Szia Hédi! A virágom tetves lett (olyan kis hosszúkás, átlátszó tetvek vannak rajta). Vagy 4-5ször lepermeteztem, de még mindig vannak rajta tetvek. A virágait ledobta, de a szára zöld. Metszem le vagy hagyjam úgy a szárát?
  Az alsó levelei kezdenek sárgulni. Ez természetes vagy a permetszertől van?
  A válaszodat előre is köszönöm! 🙂

 4. Szia Hédia!!
  Nekem az lenne a problémàm, h 2 hétre elutazom és nem tudom senkit szerezni aki meg locsólnà nekem!Kibirjàk a 2 hetet vagy estleg tudnàl nekem valami módszer ajànlani??
  Elörecis köszönöm a vàlaszod!!!
  Edina

Oszd meg velem a véleményedet!