149 hozzászólás

← Previous Page 14 of 30 Next →
 1. Szia Hédi! Segitségedet szeretném kérni kb 2 hónappal ezelőtt kaptam egy orhideát nagyon megörültem neki, kibontottam és kitettem az ablakba,aztán vettem észre,hogy a levelei között a kis hajtása elvan száradva,rothadva.Különben a virág szép azóta virágot és szárat is növesztett.Mit kellene tennem?

 2. Kedves Zsanett! Sajnos ennél többet nem tehetsz a növényeidért. Valószínűleg mostanra már vagy elvesztette a virágait, vagy szépen pompázik.

 3. Szia!

  Van két orchideám. Az egyiknek teljesen tönkrementek a gyökerei , kiszedtem a cserépből az elhalt gyökereket , de nem maradt csak egy két kis gyökér, meg a levelek, de azok is fonnyadtak, ráncosak.Már több mint egy éve megvan. A másik orchidea virágzik , de a gyökerek kezdenek összeszáradni vagy rohadni nem tudom eldönteni és azt se mi lehet a baj , betegség vagy túl sok a víz vagy túl kevés . Hetente egyszer szoktam öntözni , rendes átlátszó orchidea kaspóban van. Nem szeretném ha tönkremennének lassan két évesek…. Kérlek adj tanácsot !!
  Üdv: Erika

 4. Kedves Hédi!

  Nem rég kaptam két phalaenopsis orchideát, egy picit és egy nagyon! Nagyon óvom és féltem őket,hogy ne legyen semmi bajuk, de egyik nap észre vettem,hogy a nagyról elkezdtek le esni a kis bimbói és a piciről a virágai. Olvastam,hogy mikor történhetnek ezek a tünetek és én arra voksolok,hogy mikor megkaptam talán megfázhatott! Azon kívül,hogy nem nyitok rá ablakot és nem teszem kereszthuzatba,más tippet tudnál esetleg adni,hogy a többi kis bimbóját és virágját el ne veszítsem?

  Üdvözlettel: Zsanett

Oszd meg velem a véleményedet!