182 hozzászólás

← Previous Page 18 of 37 Next →
  1. Kedves Enikő! Az orchideának valószínűleg tőrothadása volt, ha gyökere se sok maradt, akkor azok is elrohadtak. Erről részletesebben a "Phalaenopsis – A leggyakoribb gondozási hibák" című bejegyzésben olvashatsz. Nem tudom, hogy ez a babos dolog bejön-e, de ha ritkán cserélitek a vattát, és/vagy túl nedves, további rothadást okozhat.

  2. Kedves Enikő! Ha rendszeresen szellőztettek és elegendő fényt is kapnak, akkor valószínűleg jól fogják magukat érezni a szekrény tetején. Ki kell tapasztalni.

  3. Kedves Anikó! Sajnos az orchideád nagy valószínűséggel kirohadt, erről a "Phalaenopsis – A leggyakoribb gondozási hibák" című bejegyzésben írtam részletesebben, a teendőket is ott találod.

  4. Kedves Mária! A tapasztalat az, hogy a kaspók egy része nem praktikus, akkor sem, ha az aljuk leszűkül és a kifolyó vízbe nem ér bele a virágcserép. A túl szoros kaspóba befülled az ültetőközeg, rosszabb esetben ez a gyökerek rothadását is okozhatja. Akkor sem jó a kaspó használata, ha feledékenységből hajlamos vagy túllocsolni a növényeidet, hisz a kaspók egy része nem átlátszó, így könnyű megfeledkezni az orchidea alá öntött vízről.

    Hagyományos, bő szájú kaspót lehet használni, de ne álljon benne víz, vagy legyen a növény alatt kavics, agyaggolyó, és a vizet hetente cserélni kell. Az orchidea gyökereinek fontos a jó szellőzés, ezért a cserépre pontosan illeszkedő kaspók használatát kerülni kell.

Oszd meg velem a véleményedet!